Suriye'deki Alevi katliamı Adana'da protesto edildi

Suriye'de İdlib'e bağlı Cisr eş Şugur'da Nusra Cephesi'nin yaptığı Alevi katliamı Adana'da protesto edildi.

soL - Adana

İnönü Parkı'nda toplanan Adana Alevi Platformu, Suriye'de geçen hafta sonu İdlib'e bağlı Cisr eş Şugur'da Nusra Cephesi'nin yaptığı Alevi katliamını bir basın açıklamasıyla protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında, "Komşu ve kardeş ülke Suriye'den gelen haberler kanımızı donduracak ölçüdedir. Endişemiz büyüktür. Sınırlarımızın dibinde seri Alevi katliamları vahşice gerçekleştirilmektedir.
Bu savaş ya da diğer adıyla oynanan kirli oyunlar emperyalist, siyonist ve kapitalist güçlerin ABD bağımlısı bölge ve diktatörleri üzerinden kişisel varlıklarını ve bölgedeki egemenliklerini sürdürme savaşıdır. Bu savaşta, diktatörlere ve emperyalizme muhalif olan herkes imha edilmek istenmektedir. Bizler bu coğrafyamızda oynanan bu kirli oyunları el ele vererek bozacağız. İnsanlığın, kardeşliğin, sevginin, barışın, huzurun tekrar yeşermesi için mücadelemize devam edeceğiz. Bizler bu coğrafyamızda oynanan bu kirli oyunları el ele vererek bozacağız. İnsanlığın, kardeşliğin, sevginin, barışın, huzurun tekrar yeşermesi için mücadelemize devam edeceğiz" denildi.