Sultanahmet bombacısı, şehir şehir dolaşmış!

İstanbul Sultanahmet’teki canlı bomba saldırganı olduğu açıklanan Nabil Fadlı'nın İstanbul ve Ankara'da rahat rahat keşif amaçlı dolaştığı öğrenildi.

Fadlı’nın, 19 Ekim 2012 tarihinde Suriye kimliğiyle Hatay Cilvegözü sınır kapısından resmi yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı ve Türkiye’de 5 gün geçirdikten sonra Gaziantep Karkamış’tan yeniden Suriye’ye geçtiği belirlendi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Fadlı’nın 2015 ekim ya da kasım ayında yasadışı yollardan tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı değerlendiriliyor. Ankara Kalesi’nde bulunan Hitit Otel’e Nabil Fadlı kimliğiyle giriş yapan canlı bombanın, ilk geceyi 301 No’lu odada geçirdiği, internette sıkıntı yaşayınca ertesi gün Iraklı bir işadamının boşalttığı 308 No’lu odaya geçtiği, burada da 4 gece kaldığı öğrenildi. Ankara’da 5 gece 6 gün kalan Fadlı, 24 Aralık tarihinde ise karayoluyla İstanbul’a gitti.

ANKARA KALESİ VE ULUS’TA KEŞİF TURLARI
Fadlı’nın Ankara’da kaldığı süre boyunca otelde çok kısa sürelerle ayrıldığı, bu süreçte ise Ulus ve Ankara Kalesi’nde gezdiği de ortaya çıktı. Fadlı’nın, Ankara’da geçirdiği süre boyunca sadece Suriyeli bir kişiyle telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan Suriyeli, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a gönderilecek. Otelin kamera görüntüleri de kriminal incelemeye gönderildi. Bu arada MİT’in 2015 Mayıs ayında geçtiği istihbarat bilgisinde Fadlı’nın, El Nusra cephesinden ayrılarak IŞİD'e katıldığını belirterek, Fadlı’nın IŞİD’in saflarında yer aldığını gösteren bir fotoğrafı paylaştığı öğrenildi.