Süleyman Soylu: Deniz Baykal'a yazıklar olsun

Antalya'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bizi Yunan görüp PKK ile işbirliği yapıp, İzmir'de denize dökeceklerini söyledikleri ve muhafaza ettikleri bir sistem. Yazıklar olsun. Deniz Baykal sana da yazıklar olsun'' ifadelerini kullandı.

İçişeleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya'da konuştu. Soylu'nun gündemin son günlerde AKP'lilerin yüklendiği CHP'li vekil Hüsnü Bozkurt ve Deniz Baykal vardı. 

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'denize dökme' açıklamalarıyla ilgili de Bakan Soylu şunları söyledi:

"Bu çok övdükleri, yerlere göklere sığdıramadıkları sistem, bizi Yunan görüp PKK ile işbirliği yapıp, İzmir'de denize dökeceklerini söyledikleri ve muhafaza ettikleri bir sistem. Yazıklar olsun. Deniz Baykal sana da yazıklar olsun. Demek ki Murat Karayılan'dan ben sana uzağım. Demek ki Murat Karayılan, bu ülkenin kanını emen, bu ülkeyi yıllardan beri evlatlarımızı ailelerimizi ülkemizi şehit acılarıyla karşı karşıya bırakan bu alçaklar, bu namussuzlar bizden sana daha yakın. Helal olsun. Ne kadar insan kendini saklarsa saklasın bir gün gelir kendi kimliğini ve kişiliğini böyle ortaya koyar. Hakikaten yazıklar olsun. Üzülerek söylemek istiyorum: Bir kişi siyasi hayatının finalini bu tip aymazlıkla bitirmemelidir. Çok net ve açıktır. Öteki Konya milletvekilini söylemiyorum. Bir eblehten ne bekleyebilirsiniz ki, hiçbir şey bekleyemezsiniz. Ben olacağım Yunan gavuru, düşman; 'evet' verenleri nereye, İzmir'e, Ege Denizi'ne dökeceksiniz. Bu çok ayıptır. Bu çok edepsizliktir. Eğer bu adam hala siyasi hayatta bulunacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapacaksa, aynısı Deniz Baykal için de geçerlidir demek ki ben boşuna kendimi yoruyorum. Ya ben bu kampanya başladı başlayalı senin hukukunu savunuyorum. Nasıl kaset kumpasıyla götürüldüğünü, nasıl FETÖ'cülerin sana kaset kumpası yaptığını, senin kaset kumpasıyla beraber kimlerle işbirliği içerisinde partinin başından götürüldüğünü anlatmaya çalışıyorum. Demek ki bizimkisi boşuna hamallıkmış. Hiç gerek yokmuş. Ne hukuktan, ne adaletten, ne insanlıktan öyle mi? Bizim, topraklarımızı işgal eden Yunanlılar gibi bir muameleye muhatap olmamız lazım gelirmiş. Bu tuzun koktuğu yerdir. Başka bir şey değildir."