Suç duyurusu: Bilal Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin neden görüştüğü ortaya çıktı

Daha önce basına yansıyan Bilal Erdoğan ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe görüşmesinin nedenine ilişkin ilginç bir iddia ortaya çıktı.

Halk TV'de Ayşenur Aslan'ın Medya Mahallesi programına katılan Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni ve CHP İstanbul 1. Bölge ön seçim adayı Barış Yarkadaş cumhuriyet savcıların çağrı yaparak suç duyurusunda bulundu.

Yarkadaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 4 Şubat günü Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştüğünü belirtirken, "Bilal Erdoğan Japonya Başbakanı ile Kanal İstanbul konusunda görüştü. Kanal İstanbul'u Japonlar yapacak" dedi.

"Buradan cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum, CHP milletvekillerine çağrıda bulunuyorum" diyen Yarkadaş, "Türkiye Cumhuriyeti'nde ihalesiz iş vermek suçtur" ifadelerini kullandı.

"Kanal İstanbul'u Japonlar yapacak" diyen Yarkadaş, "Japonya Başbakanı ve Merkez Bankası Başkanı Temmuz ayında İstanbul'a gelecek ve Merkez Bankalarının bağımsız olmaması gerektiği başkana bağlı olması gerektiğini açıklayacak" diye konuştu.