Star yazarından Erdoğan'a çağrı: Sizin sokak çocuklarına ihtiyacınız var

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, rahip Brunson'a Beyaz Saray'da yapılan karşılamaya tepki gösterdi, Erdoğan'a 'sizin sokak çocuklarına ihtiyacınız var' dedi. Zentürk, 'John Bolton’un yumruğuna tekme ile cevap verecek bir karşı psikolojik savaş taarruz timinden söz ediyorum. Çağırın, devletten para falan istemeyiz, 20 yaşındaki gençler şehitliği göze almışken,…

ABD'den gelen Türkiye açıklamalarına ve rahip Brunson'a Beyaz Saray'da yapılan karşılamaya tepki gösteren Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Erdoğan'a "kavgacı bir ekip kurma" çağrısı yaptı.

Zentürk, "sokak çocukları" tarifine İlnur Çevik ve Yiğit Bulut'un uyduğunu belirtirken, "Çağırın, devletten para falan istemeyiz, 20 yaşındaki gençler şehitliği göze almışken, çorbadaki tuzumuzu askerlik görevi sayarız" dedi.

'GEL LAN DIŞARI' DİPLOMASİSİ

"Başkan, sizin ‘sokak çocuklarına’ ihtiyacınız var…" başlıklı bir yazı kaleme alan Zentürk, "Aslında, kadronuzda iki isim var, İlnur Çevik ve Yiğit Bulut… Bizim ekoldendirler, kavgada yumruk saymazlar ama, o kadar aklı başında, efendi insanın arasında, belli ki üzerlerindeki lacivert ceketi çıkartıp muhataba 'gel len dışarı' demenin çıkıntılık kabul edileceğini düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Külliye’de, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile eküri halinde diplomasiyi zorbalığa dönüştüren veTrump gibi ihtirasları yeteneklerinin önünde giden bir karikatürü de çok iyi kullanan John Bolton’un yumruğuna tekme ile cevap verecek bir karşı psikolojik savaş taarruz timinden söz ediyorum. (Çağırın, devletten para falan istemeyiz, 20 yaşındaki gençler şehitliği göze almışken, çorbadaki tuzumuzu askerlik görevi sayarız.)" diyen Zentürk, yazısına şu ifadelerle devam etti:

"Casus Brunson’un Beyazsaray’da karşılanması ve Trump’a söyletilen laflar yeterli delildir. Amerikan Başkanı, Türkiye isimli uzak diyarlardaki kötü adamların yönettiği, bir İslam ülkesinden zavallı (!) bir rahibi kurtarmanın iç politika yatırımını yaptı. Son yazımda Erdoğan’a güvenirim demiştim, güvenim devam ediyor, ikimiz de aynı kuşaktanız, aynı İstanbul’un arka sokaklarının kaldırımlarını çiğneyerek bugünlere geldik, ağzının ortasına yapıştıracaktır, bu, yüksek ihtimal, Suriye’nin kuzeyinden gelecektir"