Star gazetesi yazarı: Birleşik Haziran Hareketi çocukları sokağa döküyor

Star gazetesi yazarı İkram Bağcı, bugünkü yazısında, Birleşik Haziran Hareketi'nin Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu'yla ilk ve orta öğrenimdeki öğrencileri kullandığını ve seçimler öncesinde onları sokağa dökmeye çalıştığını iddia etti.

İkram Bağcı gazetenin bugünkü nüshasında yer alan köşesinde, "Yıllardır karşıt görüşlü öğrencilerin çatışmaları ile çıkar aramaktan vazgeçmeyen iç ve dış odaklar, Haziran seçimleri yaklaşırken yine üniversite öğrencilerini sokağa davet etmeye çalışıyor. Daha önce de bir yazımda değindiğim Birleşik Haziran Hareketi gibi vb. oluşumlar üniversite öğrencilerinin dışında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini hedef kitle olarak görüp siyasi emelleri adına boykot kararı alması için öğrencilere çağrı yapabiliyor" diye yazdı.

Ece Temelkuran'ı ima eden Bağcı, "Bu yapıya entelektüel olduğunu düşünen kadın bir yazar ‘Umarım kehanetim tutmaz ama çok kötü şeyler olacak, Bundan sonraki isyan gezi parkı gibi olmayacak’ iddiası ile gençlere mesaj veriyor. İşte yıllardır Türkiye’de bir kesim kendi menfaatleri için gençlerin kanından ve bedeninden besleniyor. Bir ülkenin gençliği ve geleceği yine bilinçli bir şekilde tehdit ediliyor" dedi.

Bağcı, yazısında, Türkiye tarihindeki öğrenci eylemlerinin 1960 yılından itibaren 'terörize' olduğunu iddia ederek dönemin sloganlarını ırkçı ve ötekileştirici olarak niteledi.