Soylu’dan komplo teorisi: ‘PKK ve KCK, BHH’yi kullanarak Karadeniz’e sızacak’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yeşil Yol Projesi'ne karşı mücadele eden yöre halkını suçlayarak, "Biz kendi meselemizi kendimiz tartışırız, bir eksiklik varsa kendimiz ortadan kaldırırız. Anadolu’ya sirayet etmeye kalkmasınlar" dedi. Soylu PKK ve KCK’nin BHH’yi taşeron olarak kullanıp Karadeniz’e sızmak istediğini iddia etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "PKK ve KCK, Birleşik Haziran Hareketi'ni taşeron kullanarak Karadeniz'e sızmaya çalışmaktadır. Bunu da Yeşil Yol üzerinden, HES üzerinden yapmaktadır" dedi.

AA’nın haberine göre, Soylu Karadeniz Bölgesi'nde yürütülen Yeşil Yol Projesi'ne tepkileri değerlendirdi.

Karadeniz'in Türkiye'nin en huzurlu bölgesi olduğunu belirten Soylu, "PKK ve KCK, Birleşik Haziran Hareketi'ni taşeron kullanarak Karadeniz'e sızmaya çalışmaktadır. Bunu da Yeşil Yol üzerinden, HES üzerinden yapmaktadır. Maalesef hiç ilgisi olmayan davranışlarla beraber bunu yapmaktadır" diye konuştu.

‘YEŞİL YOL’U BİZ KENDİMİZ TARTIŞIRIZ’

"Kobani üzerinden oluşturdukları yalanlar, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın üzerinden söylemiş oldukları yalanlar bu bölgede işlemez" ifadesini kullanan Soylu, "Siyaset yapacaklarsa ahlaklıca ve dürüst bir şekilde yapacaklar. Yalan üzerinden, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birliği üzerinden, onu nasıl yok ederiz üzerinden bir siyaset yapmayacaklar" dedi.

Soylu, "Biz kendi meselemizi kendimiz tartışırız, bir eksiklik varsa kendimiz ortadan kaldırırız. Bunun için bizi PKK'nın ve KCK'nın tahrik etmesine, buradaki huzuru bozmasına gerek yoktur. Buradaki her mesele tartışılmaktadır, konuşulmaktadır ve açık toplumun her unsurları yerine getirilmektedir. Onun için Anadolu'nun her tarafına sirayet etmeye çalışanlara, birlik ve beraberlikle en güzel cevabı vermek lazım" şeklinde konuştu.