Soma'lı kadınlar eylemdeydi

Soma'da eşlerini ve çocuklarını maden faciasında yitiren kadınlar ve Yırcalı kadınlar olmak üzere yüzlerce kişi Madenci Anıtı'nda toplanıp hükümet meydanına yürüdü.

Ali Cengiz İnce

Yürüyüş boyunca,  “Kadın, yaşam, özgürlük!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Cinsel ve sınıfsal sömürüye son!” sloganları atıldı. 
Hükümet meydanında yapılan basın açıklamasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel arkaplanı anlatıldıkdan sonra, AKP’nin, uyguladığı baskıcı ve gerici politikalar nedeniyle Kadın cinayetlerin sorumlusu olduğu vurgulandı ve hükümet protesto edildi. 
Soma Madenci Katliamının unutturulmayacağını ilan eden kadınlar, katliamda yitirdikleri eşlerini, çocuklarını ve arkadaşlarını andılar.
Basın açıklamasının bitiminde eşini katliamda yitiren bir Maden işçisinin eşi konuştu, kendilerine “fıtrat” diye dayatılan haksızlıklara isyan eden kadın, “fıtrat değil, sömürü”, diye haykırdı.
Etkinliğe katılan yüzlerce kadın ve erkek, Kıdem Tazminatlarının ödenmesi için eylem yapan maden işçileriyle dayanışmak için TKİ önüne yürüdü ve işçilere destek verdi.