Soma davasını izleyen sendika ve derneklerin çadırına polis saldırdı!

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 Ağustos'ta başlayan Soma işçi katliamı davasının 3'üncü duruşmasının bugünkü 9'uncu oturumu, adliye önündeki parkta kurulan sendika ve derneklerin çadırına polis saldırısıyla başladı. 9 gündür duran çadırları polisin sökmek istemesi gerginliğe yol açtı.

Soma işçi katliamı davasının 3'üncü duruşmasının 9'uncu oturumu bugün başladı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesinde, adliye yanındaki parkta stant kuran sendika ve derneklerin temsilcilerine polis saldırdı. 

Halk Evleri, Sosyal Haklar Derneği ve KESK üyelerinin davanın başından beri salonun girişinde bulunan parkta açtıkları çadırın polis tarafından kaldırılmak istenmesi gerginliğe ve arbedeye neden oldu. Polis ve demokratik kitle kuruluşu temsilcileri arasında yaşanan gerginlik sonrası Halk Evlerinden Mehmet Akif isimli bir yurttaş, polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Yaşanan arbede sonrası sendika ve dernek temsilcileri, Mehmet Akif'i polisten geri alırken, çadır ve stantlar polis tarafından söküldü. Emniyet güçleri ortamın daha fazla gerilmemesi için Mehmet Akif'i bırakırken, araya avukatların girmesiyle polis, çadırın bulunduğu alandan geri çekildi. Dernek ve sendikalar, polis saldırısına tepki gösterirken çadırın 10 gündür aynı yerde olduğunu, neden kaldırılmak istendiğine anlam veremediklerini belirttiler.

DURUŞMA BAŞLADI, YARALI KURTULAN 6 TANIK DİNLENECEK

Dün madenden yaralı kurtulan 5 tanığın dinlendiği mahkemede, bugün 6 tanığın daha dinlenmesi bekleniyor. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin müdafi ve müşteki avukatlarının yazılı taleplerini aldıktan sonra ara kararı açıklaması bekleniyor.

Geçen yıl 13 Mayıs'ta remi açıklamalara göre 301 işçinin hayatını kaybettiği, 162 işçinin yaralandığı Soma maden katliamının ceza davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Ölen madenci aileleri yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna alındı. Yürüyüşle mahkeme salonuna gelen maden şehidi yakınlarının bugünkü duruşmaya daha fazla ilgi gösterdikleri gözlemlendi.

DAVADA ARA KARAR ZAMANI

18 Ağustos'ta başlayan davanın 3'üncü duruşması bugün 9'uncu gününe girerken, dün dinlenemeyen ve madenden yaralı olarak çıkarılan 6 maden işçisinin tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Dün tanıklık yapan 5 madenciden birinin, şirket lehine açıklama yapması ailelerin büyük tepkisini çekerken mahkeme heyeti tepki çeken tanığın ardından duruşmayı bugüne ertelemişti. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin müdafi ve müşteki avukatlarının taleplerini yazılı olarak alması ve yapacağı değerlendirmenin ardından ara karar vermesi bekleniyor.