Soma Davası'nda 8.gün: Avukatlardan 4 tutuklama talebi

Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen, 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili dava bugün devam ediyor. Avukaların konuşmasını sırasında, faciada oğlunu kaybeden Elmas Kaya sinir krizi geçirince, duruşmaya ara verildi. Mağdur avukatları 4 sanığın tutuklanmasını talep etti.

Soma Davası'nda duruşmanın 8. celsesi bugün sabah başladı. Mahkeme Heyeti Başkanı Aytaç Ballı önce mahkemeye sunulan yazılı talepleri okuduktan sonra mağdur avukatlarına söz verdi. Zeynel Balkız ilk celsedeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bürokrat ve müfettişleri hakkındaki soruşturmaya dahil edilmeleri talebini anımsatarak, "Çalışma Bakanlığına süresinde kendi bakanlığı ile ilgili personele izin vermediğini açıkladı ve dava açtık. Ancak Enerji Bakanlığı'ndan karar bize gelmedi. Savcılığa iletildiği belirtildi. Savcılığa tebliğ edilip edilmediğinin soruşturulmasını istiyoruz. Bu karar aleyhine dava açacağız" dedi. 

4 TUTUKLAMA TALEBİ
Mağdur avukatları,  mahkeme heyetinden tutuksuz yargılanan sanıklardan Fuat Ünal Aydın, Ergün Yılmaz, Serhat Dinç ve Serdar Günay'ın da tutuklanmasını talep etti. Ayrıca Hürriyet'in ortaya çıkardığı; İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan ve Can Gürkan'ın Ramazan Doğru'yu yetkilendirdiği belgeyle ilgili özel evrakta sahtecilik davasını göstererek delil karartma ihtimallerinin göz önünde bulundurularak tutuklulukların da devam etmesini, sanık avukatlarında olduğu ortaya çıkan topçu defterlerine de el konulmasını talep etti. İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın da bu davayla birleştirilmesi de talep edildi.