soL şarbon konusunda uyarmıştı: Bu nasıl bir ciddiyetsizlik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'da ortaya çıkan şarbon vakasının ardından durumun ciddiyetini görmezden gelen açıklamalar yapmış, buna ilişkin soL'da yer alan haberde, 'Bir hafta içinde ölüme neden olabilir, bu nasıl bir ciddiyetsizlik' ifadeleri yer almıştı. Haberin üzerinden sadece iki gün geçerken, İstanbul'da şarbon dolayısıyla altı kişi karantinaya…

Haber Merkezi

Ankara Gölbaşı'ndaki şarbon vakası tartışmaları devam ederken, bu kez de İstanbul'da ortaya çıkan vaka sonrası altı kişi karantinaya alındı.

Şarbon şikayetiyle 22 kişi hastaneye başvuruda bulunurken, durumun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.

İstanbul'da yaşanan bu olaydan sadece iki gün önce soL'da yer alan haberde, AKP tarafından küçümsenen şarbon hastalığının tehlikelerine dikkat çekilmiş, "denetimsizlikler nedeniyle tespit edilemeyen vakaların olup olmadığı merak konusu" denilmişti.

Bakan Pakdemirli'nin "Türkiye'de, 2018'de 79 noktada şarbon hastalığı görüldü. Medyada kaçı yer aldı? Çoğu yer almadı" ifadeleriyle küçümsediği hastalığa ilişikin Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'la konuşan soL, "Bir hafta içinde ölüme neden olabilir, bu nasıl bir ciddiyetsizlik" ifadelerine yer vermişti.

Bu haberin üzerinden sadece iki gün geçerken, İstanbul'da yaşanan olay, tehlikenin boyutlarını ve AKP denetimsizliğinin yol açtığı tehlikeleri yeniden gündeme getirdi.

İşte soL'un şarbon tehlikesine dikkat çektiği haber: