soL, 'hukuksuz' yayın yasağını tanımıyor

soL Haber Portalı olarak, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ankara katliamına ilişkin verdiği “her türlü” yayın yasağına itiraz ettik. Avukatlarımız aracılığıyla ilgili mahkemeye itiraz dilekçemizi ileterek, bu hukuksuz yasağı tanımayacağımızı bildirdik.

soL Haber Portalı, avukatları Özlem Şen Abay ve Özgür Murat Büyük aracılığıyla Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ankara katliamı soruşturması kapsamında “her türlü haber, yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına” karar vermişti.

soL Haber Portalı, ilgili mahkemeye yaptığı itirazda, söz konusu yasak kararının ifade özgürlüğüne, herkesin bilgi edinme hakkına, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine, basın özgürlüğüne aykırı olduğunu vurguladı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, yasak kararının Anayasa’nın 26’ıncı, 28’inci, 28/6’ıncı, 74’üncü; Basın Kanunu’nun 3’üncü ve AİHS’nin 10’uncu maddelerine aykırı olduğu da hatırlatıldı.

Ankara katliamıyla ilgili yayın yasağı kararının Anayasa’ya, Basın Yasası’na, diğer yasa hükümlerine ve AİHS’ye aykırı olduğu ifade edilerek, yasağın kaldırılması talep edildi.

soL Haber Portalı olarak, hukuki gelişmeleri okurlarımızla paylaşacağız.