soL HD | Mephisto çalışanları direnişin 11'inci gününde

Mephisto Kitabevi’nin Beşiktaş mağazasında çalışan işçiler keyfi işten çıkarmalara, mobbing ve kötü çalışma koşullarına karşı direnişlerinin 11'inci günündeler. Direniş sürerken Mephisto işçileri taleplerini soL'a anlattı. Direnişi ziyaret eden Mephisto müşterileri şaşkınlıklarını ifade ederken, insanca koşulllarda çalışmak isteyen çalışanların yanında olacaklarını söylediler.

soL HD

Mephisto Kitabevi'nde emekçilerin direnişi sürüyor. 

İstanbul'da önce Kadıköy ve Beyoğlu şubelerinde, sonra Beşiktaş şubesinde işten çıkarmaların yaşandığı Mephisto Kitabevi'nde emekçiler direnişe geçti. Bir süredir mağazalarında yaşanan yoğun mobbing ve keyfi işten çıkarmalar nedeniyle gündeme gelen Mephisto Kitabevi’nin işçileri, Beşiktaş mağazasında sürdükleri direnişin 11'inci günündeler. Direniş sürerken Mephisto işçileri taleplerini soL'a anlattı.

Direnişi ziyaret eden Mephisto müşterileri de şaşkınlıklarını ifade ederken, insanca koşullarda çalışmak isteyen çalışanların yanında olacaklarını söylediler.


Mephisto çalışanları her gün 16.00-20.00 arasında Beşiktaş mağazasının önündeler. Çalışanlar ayrıca her gün 19.00-21.00 arasında herkesi Twitter eylemine destek vermeye çağırıyorlar.

İnsani koşullarda çalışmak istediklerini, bunun en doğal hakları olduğunu belirten işçiler taleplerini şöyle sıraladı:

“1- Haksız yere işten atılan arkadaşlarımız işe geri alınmalıdır.

2- İnsanlık dışı yemek ücreti uygulaması son bulmalıdır. Yemek ücretleri aylık en az 500 lira olmalıdır.

3- Çalışanlara insani koşullarda bir dinlenme mekanı sağlanmalıdır.

4- Güvenlik kamerası tacizi ve mobbing son bulmalıdır.”

Mephisto işçileri talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.