soL Gazetesi'ne engelleme meclis gündeminde

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde soL'un dağıtımının engellenmesi meclis gündeminde.

Haber Merkezi

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörünün talimatıyla Dokuzçeşmeler Yerleşkesi’nde soL Gazetesi'nin dağıtımı ve satışının engellenmesi meclis gündemine taşındı.

CHP milletvekili Umut Oran, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Oran, önergesinde Bakan Avcı’ya, “Hükümeti eleştiren gazetelerin yerleşkelerde satışının engellenmesi talimatını siz mi verdiniz, bu uygulama DEÜ’de soL Gazetesi’yle mi başladı?” sorusunu yöneltti.

Oran’ın soru önergesi şöyle:  

"Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün kampüste Sol gazetesinin dağıtımını, tanıtımını yasaklamasının gerekçesi nedir? Dönemin Başbakanı’nı 2011 yılında ameliyat eden, ismi bir süre önce AKP milletvekili adaylığı ile de anılan Prof. Dr. Füzün’ün Sol gazetesine yönelik olarak güvenlik görevlilerine verdiği emri geri alması için girişimde bulunacak mısınız? Hükümeti eleştiren gazetelerin kampüslerde satılmaması talimatı mı verdiniz, bu uygulamanız İzmir’de, Dokuz Eylül’de Sol gazetesi ile mi başladı?"