Şoför otobüste alkol kontrolü yaptı!

İstanbul’da Yenimahalle Metro-Mecidiyeköy hattında hizmet veren bir otobüse (92Ş) önceki gün akşam saatlerinde Bağcılar Osmangazi durağında binmek isteyen bir yurttaş otobüs şoförü tarafından engellenmek istedi.

Alkol alan yurttaşın otobüse binemeyeceğini söyleyen şoför yolcuların tepkisine aldırmayarak, “Yanıma gel, ağzını koklayacağım. Sen alkol almışsın. Çabuk in arabadan. Bu şekilde otobüste bulunamazsın. Kadınlar var, çocuklar var rahatsız olurlar” diye bağırmaya başladı. Yurttaş kendisini şu sözlerle savundu: “Benim ağzım her zamanki gibi kokuyor. Nerden çıktı şimdi bu. Alkol almam seni ilgilendirmez. Otobüsten inmiyorum.”

Birgün'den Çağla Ağırgöl'ün haberine göre, yurttaşın sözlerine kızan şoför tehdit ederek “Bak, bana zor kullandırtma. Çabuk in otobüsten. Kalkmayayım ayağa, in diyorum sana!” diye bağırdı ve otobüsü durdurdu. Otobüsün durmasının ardından hızını alamayan şoför bu sefer de otobüste bulunan diğer yolcularla kavga etmeye başladı. Otobüsün hareket etmesini isteyen bir yurttaşın “Şoför bey, beyefendinin akbili yoksa biz basalım ve yolumuza devam edelim!” sözlerine şoförün yanıtı “Yolcu alkol almış, bu nedenle binemez. Hangi çağda yaşıyoruz” oldu. Şoförün ifadelerine tepki gösteren bir diğer yurttaş ise, “Esas, siz hangi çağda yaşıyorsunuz Şoför Bey? Burası Afganistan mı? Alkol alır, almaz. Kimseyi ilgilendirmez” dedi.

Bu diyalogların ardından şoförün keyfi biçimde bir yurttaşın seyahat hakkını engelleme girişimine yolcuların gösterdiği tepki sonuç verdi ve yurttaş seyahat etme hakkını kullandı.