Sivas'ta erkek yurdunda çocuklara cinsel istismar!

Sivas'ta bir erkek yurdunda 5 çocuğa cinsel istismar yapıldığı ve Aile Bakanlığı'nca örtbas edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Sivas’ta 12-18 yaş grubunda 35 çocuğun kaldığı Erkek Yetiştirme Yurdu’nda geçen aralık ayında cinsel istismar skandalı yaşandı.

​Sözcü'nün haberine göre, küçük yaştaki 5 çocuğa, daha büyük çocukların tecavüz ettiğinin iddia edildiği gün, nöbetçi olan din görevlisi Fazıl Kuru ve ambar memuru Murat Göğüş nöbet defterine olayla ilgili herhangi bir kayıt düşmedi. Olay, tecavüze uğrayan bir öğrencinin, başka bir gün nöbetçi memura durumu anlatmasıyla patlak verdi. İddiayı tutanağa bağlayan memur, bunu Yetiştirme Yurdu Müdürü Kadir Önder’e iletti.

İddiaya göre tam bu noktada AKP’li bir siyasetçinin devreye girmesi üzerine Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut olayı kapatmaya çalıştı. Olayı polise bildiren Yurt Müdürü Kadir Önder siyasi baskılar sonucu 8 yıllık görevinden istifa ettirildi. Olayı ortaya çıkaran nöbetçi memur açığa alındı. Cinsel istismara uğrayan çocukların ise farklı illere ve yurtlara gönderileceği bildirildi.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra Aile Bakanlığı soruşturma için müfettiş görevlendirmesi yoluna gitmedi. Valilik, iki maarif müfettişini olayı soruşturmak üzere “muhakkik-araştırmacı” olarak görevlendirdi. Konuyu yakından bilenler, bazı kişilerin korunması ve olayın onlar yönünden kapatılması için müfettiş değil, muhakkik görevlendirildiğini öne sürdü. Sivas Valisi Alim Barut, iddiaların adli ve idari yönden soruşturulduğunu açıkladı.