'Sırtına tekme vurulmadan gitmesini de bilmeli'

Çözüm sürecinde izleme heyeti konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı yaptığı çıkış ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’le yaptığı tartışmanın ardından Arınç, Bursa’daki AKP adayları tanıtım toplantısında veda konuşması yaptı.

Aktif siyasette dinlenme noktasında olduğunu belirten Arınç, “Zamanı gelince ‘ben bu noktada yokum’ demeli, insan. Yaşımız o kadar ilerlemedi. Ben şimdi üzülüyorum. Adam 78 yaşına gelmiş, ‘Hala milletvekili olacağım’ diye çabalıyor. Buna bir son vermek lazım ve en iyi noktada siyasete bir son vermek lazım. Sırtına tekme vurulmadan, ‘git’ denilmeden, ‘artık seni istemiyoruz’ denilmeden, insan gitmesini de bilmeli be kardeşim” dedi.

Günün birinde "Bana Allahaısmarladık. Bunu benden daha iyi yapacak insanlar var. Onlar gelsin" demenin gerektiğini belirten Arınç, “Ben onlardanım şahsen. Eminim benim gittiğim yerden benden 10 misli daha güzel hizmet edecek güzel kardeşlerim gelecek. Bende yaptıklarımla, aşağı yukarı yapabildiklerimle hayatta bir iz bırakarak gidebilmişsem, insanların gönlünde yer tutacağım” diye konuştu.

Arınç, genel seçimlere katılan partilerle ilgili de yorum yaparak, bunların büyük bir kısmının parti değil, ‘marti‘ olduğunu belirtti. Rakipleri olarak üç parti olduğunu vurgulayan Bülent Arınç, “HDP’nin tek amacı var. Barajı geçmek. Barajı geçmekle, Ak Parti’nin milletvekili sayısından çalmak ve Ak parti’yi 300’den ne kadar az alabilirse, o noktaya getirmeye çalışıyor” değerlendirmesini yaptı.