Sırrı Süreyya Önder'den Davutoğlu'na: Şakayı Cem Yılmaz yapsın, siz beceremiyorsunuz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP seçim beyannamesi ile Alevi adaylar hakkındaki sözlerini değerlendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da partisinin düzenlediği bir etkinliğe katıldı. Burada halka hitap eden Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesi ile ilgili söylediği 'matbaaya giderken yolda düşmüş' sözlerine değindi. AKP'nin seçim beyannamesinde bir tek cümle bile 'çözüm süreci' geçmediğini ileri süren Önder, "Bugün sayın Davutoğlu'na 'niye çözüm süreci yok' diye sormuşlar. Demiş ki, 'matbaaya giderken yolda düşmüş. Aradan kaymış.' Burada da tekrar ediyorum. Şakayı bırakın Cem Yılmaz yapsın, siz beceremiyorsunuz. Bu kötü bir şaka, insan onuru ile haysiyeti ile aklı ile dalga geçmektir. Telaşları çok can havlı ile uğraşıyorlar. Tek başına iktidardan bir eksik vekil çıkarmaları demek onlar için yok olmakla eş anlamlı. Ben buradan sayın Davutoğlu'na bir kıyak yapmak istiyorum. O düşürdüğünüz iki sayfa bizde, tarihi Dolmabahçe deklarasyonudur. Ben size gönderiyorum bugün, o iki sayfayı oraya koyun. Bu ülkede kardeşlik için, özgürlük için, barış için hiç olmazsa 350 sayfanın içine iki tane hayırlı sayfa eklemiş olursunuz." ifadelerini kullandı. 

'ALEVİLİK UTANILACAK BİR ŞEY Mİ?'
Davutoğlu'nun partisindeki Alevi adayları ile ilgili sözlerine de değinen Önder, "Başka bir şey daha sormuş gazeteciler; hiç Alevi adayınız var mı? Verdiği cevap çok düşündürücü, 'biz içimizdeki Alevileri teşhir etmeyiz.' Şu laftaki nobranlığa bakar mısınız? Niye Alevilik utanılacak bir şey mi? Sayın Davutoğlu size 'içinizde kaç tane hırsız var diye' sormadılar. 'Kaç tane Alevi var' diye sordular. Bunun saklanacak nesi var?" diye sordu. 

'VERİRLER BİR TELEVİZYON KANALINA, BÜTÜN TÜRKİYE BİRDEN İZLER'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağrı'da yaşanan olaylarla ilgili görüntüleri izlediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine Önder, "Madem ki kendi izlemiş. Verirler bir televizyon kanalına, bütün Türkiye birden izler. Ak kara neymiş belli olur. Biz verdik görüntüleri." şeklinde konuştu. 

'SEN HAİN DERSEN DURUMDAN VAZİFE ÇIKARANLAR ÇOK ŞUURSUZ OLUR'
HDP Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı da değerlendiren Önder, daha önce HDP Ankara İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı hatırlattı. Ankara İl Başkanlığı'na yapılan saldırının arkasındaki olayların ortaya çıkarılmadığını ileri süren Önder şöyle devam etti: "Bugün bu saldırıyı yapma cüretini buluyorlar. Eğer bu saldırının yapanını değil failini arayacaklarsa sayın Davutoğlu'na bakacaklar. Sen bir partinin genel başkanına 'hain' dersen durumdan vazife çıkaranlar çok şuursuz olur. Onun için herkes ağzından çıkana dikkat etsin."