Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Dündar ve Gül için imza kampanyası

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Paris merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Gazeteciler, tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılması için bir imza kampanyası başlattı.

Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’ları soruşturması kapsamında önceki akşam akşam tutuklanmıştı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler karara tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bunu şahsi bir mesele haline getirdiğini Can Dündar’ı kamuoyu önünde “Bunu onun yanına bırakmam, bedelini ödeyecek” sözleriyle tehdit ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Oysa ki Cumhuriyet çalışanları kamu yararı bulunan bir konuyla ilgili sadece mesleklerinin gereğini yerine getiriyorlardı” ifadeleri kullanıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in açıklaması şöyle devam etti:

“Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) 17 Kasım’da Cumhuriyet gazetesine 2015 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü veriyordu. Ödülü gazetesi adına alan Dündar, törende demir parmaklıkların ardına gönderilme konusunda endişelerini paylaşıyordu. Dündar, 'Büromun iki penceresi var. Birisi mezarlığa, diğeri adliyeye bakıyor. Buralar, Türkiye’deki meslektaşlarımın en sık ziyaret ettiği mekânlardır' diyordu.

Avrupa kapısında, medyanın baskı altında tutulması, siyasi olduğu apaçık olan bir prosedür çerçevesinde gazetecilerin özgürlüklerinden mahrum bırakılmasını hoşgörüyle karşılayamayız.

Birlikte, Can Dündar ve Erdem Gül’ü özgür bırakmaları ve haklarındaki yasal takibata son vermeleri için Türkiye yetkililerine çağrı yapalım. Avrupalı kurum ve hükümetlerini, Erdoğan rejiminin otoriter sapması karşısında sorumluluk almaya çağıralım.

Birlikte Türkiye’de bağımsız gazeteciliği kurtaralım!”