Şimdi de AKP'li vekillerin inlerine girilecek

Yüce Divan oylamasında yaşanan fireler sonrası AKP'nin 312 milletvekili için "kripto" incelemesi başlatacağı ileri sürüldü.

Yüce Divan'da AKP'nin yaşadığı fireler tartışılmaya devam ediyor. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberien göre, partinin mevcut 312 milletvekili için, “kripto” incelemesi başlatıldı. İnceleme çerçevesinde, vekillerin çocukluklarına kadar inilecek. Devletin arşivlerindeki bilgilerden yararlanılarak yapılacak sorgulamada, milletvekillerinin Cemaate, eski Cumhurbaşkanı Gül’e ve MHP ile CHP’ye olan eğilimleri tespit edilecek. Elde edilen bilgiler, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde de kullanılacak. Yeniden aday yapılacak vekiller ile yeni adayların kaderini, “kripto” incelemesi belirleyecek.

AKP, Haziran ayında yapılacak olan milletvekili seçimleri için aday belirleme çalışmalarını başlattı. Yeni aday belirleme çalışmaları, AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay koordinatörlüğünde yürütülüyor. Atalay’a bağlı ekip, adaylarla ilgili yürüttükleri çalışmaları büyük bir gizlilik içinde yürütüyor. Ekip, adaylarla ilgili olarak da, cemaatçi, Abdullah Gül‘e yakın isimler olup olmadığı konusunda bir araştırma yaptırıyor.

Milletvekili adaylarına yönelik yaptırılan bu araştırmaya “kripto” incelemesi adı verildi. Yani milletvekili aday adayı olan isimlerin partiye bağlılığı sorgulanıyor. Ve, Cumhurbaşkanı Gül’e veya cemaate yakın isimler ise bu araştırma sonucunda eleniyor. AKP’li dört bakanla ilgili yapılan Yüce Divan oylamasında çıkan fireler, söz konusu incelemenin daha da derinleştirilmesine yol açtı. Firelerin ardından, incelemeye yeni aşamalar eklendi. Bu çerçevede, aday adayı isimlerin çocukluklarına kadar inilecek. Gittiği okullar, çocukları ve yakınlarının siyasi eğilimleri de aday adaylıklarında önemli rol oynayacak.