Silopi'de polisin vurduğu Musa Azma yaşamını yitirdi

Cizre'de yaşanan saldırıları protesto etmek için Şırnak'ın Silopi ilçesinde eylem yapan gruba polisin gerçek mermilerle saldırısı sırasında, evinin balkonunda olayları izleyen Musa Azma, polisin attığı kurşunla ağır yaralanarak yaşamını yitirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine silahlı saldırıları ile başlayan ve 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olayları protesto etmek için Silopi'de İpekyolunu trafiğe kapatan gruba, polisin gaz bombası, tazyikli su ve gerçek mermilerle saldırması sırasında evinin balkonunda olayları izleyen Musa Azma kurşunla ağır yaralanmıştı.

ANF'de yer alan habere göre, Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Azma, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen Azma'nın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Azma'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Silopi ilçesine götürüleceği ifade edildi.