Sillyon antik kenti 'çöplük kent' oldu

Antalya'ya 30 km uzaklıktaki Sillyon antik kentinde çevre düzenlemesi yapılmadığı için çöplük yerine dönüştüğü belirtildi.

Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Sillyon antik kentini ziyaret edenler, bölgenin bakımsızlık ve ihmal yüzünden adeta çöplüğe döndüğü konusunda şikayetçi. Perge ve Aspendos arasında yer alan Sillyon’un girişinde ve gezi parkurlarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten yöre halkı, bozuk parkurların ziyaretçileri tehlikeye soktuğunu söylüyor.                                      

Atlas dergisinde yer alan habere göre, girişteki çöplük görünümünün, ahır olarak kullanılan yapıların antik kente yakışmadığını dile getiren bölge halkı, "Antik kent içerisinde bilgilendirme ve yön levhaları da bulunmuyor. Ayrıca girişteki kötü görünüm tepki çekiyor. Bakanlardan, milletvekillerine her gelen yetkili sorunun çözülmesi konusunda söz verdi, ama yıllardır somut bir adım atılmış değil. Sillyon’un bu ayıptan bir an önce kurtarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

1969 yılında kayma sonucu tiyatro ve Odeon gibi yapıların göçtüğü Sillyon’da günümüze ulaşan sağlam yapıların arasında Selçuklular döneminden kalma kubbeli cami de dikkat çekiyor. Bugüne kadar yalnızca yüzey araştırması yapılan antik kentte kazı yapılmadığı için çevre düzenlemesi de bulunmuyor, ziyaretçilerin sorunsuz gezilebilmesi için geçici bir düzenlemeyle alanın ıslah edilmesi gerektiği belirtiliyor.