Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama: İki polis görevden uzaklaştırıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin, iki kız çocuğunu evlerinde alıkoyduğunun ortaya çıkması üzerine emniyet müdürlüğü polislerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü, 16 ve 18 yaşlarındaki 2 kızın zorla alıkonulduğu ile ilgili ilişkin bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada iki polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan 'Siirt’te Skandal: Kaybolan 2 kızı polisler alıkoymuş' başlığıyla yayınlanan haberde 16-17 yaşlarında 2 kızın bir adreste zorla tutuldukları, haklarında iki gündür kayıp ihbarının bulunduğu belirtilmiş ise de, Asayiş Şube Müdürlüğü'nce yapılan araştırmalar sonucunda, müdürlüğümüz kadrosunda görevli polis memuru H.E.Ş. ve polis memuru T.K. ile sivil vatandaş olan M.G., polis memurlarının birlikte ikamet ettikleri eve vakit geçirmek için gittiklerinde, M.G.’nin kız arkadaşlarını bulundukları eve davet etmesi üzerine adı geçen genç kızlar polis memurlarının evine gelmişler. Olayda adı geçen şahısların alınan beyanlarında, genç kızların bahse konu eve kendi rızaları ile gittiklerini ve kendi rızaları ile evden ayrıldıkları belirtilmiş ve bayanlara karşı herhangi bir cinsel teklif veya zorlama olmadığı, sadece zaman geçirmek amaçlı oturdukları belirtilmiştir. Olay gündüz 15.00 - 20.00 saatleri arasında gerçekleşmiş olup, basın yayın organlarının haberinde bahsedildiği gibi kızlar, polis memurlarının evinde gece konaklamamışlardır."