SGK, polisin öldürdüğü Kurt’tan hastane masrafları için belge istedi

SGK, Okmeydanı’nda polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt’un yedi gün içerisinde SGK’ya giderek hastane masraflarına ilişkin belge ve evrakları bizzat teslim etmesi istedi.

soL Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesi için beklerken polis tarafından vurularak öldürülen Uğur Kurt’un yedi gün içerisinde SGK’ya giderek hastane masraflarına ilişkin belge ve evrakları bizzat teslim etmesi istedi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre SGK adına 28 Ocak’ta Uğur Kurt adına gönderilen yazıda şunlar ifade edildi:

“Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 Mayıs 2014’te tedavi gördüğünüz, söz konusu tedavilere ilişkin sağlık hizmet bedellerinin ilgili merkez tarafından kurumumuza adli vaka grubunda fatura edildiği tespit edilmiştir.

“Olaya ilişkin kusurlu üçüncü kişi bulunup bulunmadığının, (üçüncü kişi biliniyorsa ad ve ardesleri ile birlikte) olaya ilişkin adli makamlara şikayetiniz olup olmadığını, şikayetiniz varsa, karakol zaptının, savcılık kararının ve kamu davasına ilişkin mahkeme dosya numarasının merkezimize gönderilmesi veya bildirilmesi gerekmektedir.

“Ayrıca merkezimize yedi gün içinde müracaat etmeniz veya konuyla ilgili olarak tarafımıza üçüncü kişilerden şikayetçi olup olmadığınız, elinizde belge bulunup bulunmadığına dair imzalı bir dilekçenin adresimize gönderilmesi gerektiği…”

Kurt Ailesi’nin avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin bu yazı üzerine SGK’ya başvurarak, Kurt’un hayatını kaybettiğini, bu konuda polis memuru S.K. hakkında dava açıldığını vurgulayarak, iddianamenin bir örneğini sundu.