Sezen Aksu: Savaşa hayır ama böyle oturduğumuz yerden olmuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser veren sanatçı Sezen Aksu son dönemde yaşanan olaylara değinerek, "Savaşa hayır ama böyle oturduğumuz yerden olmuyor" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Sezen Aksu Muğla'nın Bodrum ilçesinde verdiği konserde son dönemde yaşanan olaylara değindi.

"Zor zamanlardan geçiyoruz. Zaten bu ülke hiç kolay zamanlardan geçmedi. Herhalde bizim memleketimizin sınavı da bu" diyen Sezen Aksu, "Savaşa hayır ama böyle oturduğumuz yerden söyleyerek olmuyor.Asla şiddetle değil ama sivil inisiyatifin gücüyle bu evlatlarımızı yutan halimizden aktif olarak bunu önleyici hale gelmemiz gerekiyor. Asla şiddetle değil. Çocuklarımızı yaşatmamız gerekiyor, çocuklarımızı yaşatmak için bizim de üstümüze düşen çok şey olduğuna inanıyorum. Hiç de böyle şeyleri konuşmaya niyetim yoktu. Ama o kadar can ve ciğer yanıyor ki tutamıyor insan dilini" ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu, geçtiğimiz günlerde Hürriyet'ten Çınar Oskay'a konuşmuş, "Birileri sizin AKP'ye koşulsuz destek verdiğinizi düşünüyor. Bunlar sizi nasıl etkiledi?" şeklindeki soruya, "Birileri bize bu ülkede kalıcı barışı tesis edeceğine ve evrensel hukuk kuralları içinde Türkiye’yi demokratikleştireceğine dair bir söz verdi. Ben de bu vaatlere şans tanıdım" cevabını vermişti.