Servislerde harem-selamlık: Erkekler öne, kızlar arkaya

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, “Kız çocukları arka koltuklarda, erkek çocukları ön koltuklarda oturacak” uyarısında bulundu. Gülay, servislerde çalınacak müzikler için de örnek bir CD vereceklerini söyledi.

Antalya'da Servisçiler Odası’nın toplantısında konuşan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, “Kız çocuklarımız servisin ön koltuğuna değil arka koltuğuna binecek. Ön koltuğa oturacak öğrencinin mutlaka erkek olması gerekiyor” uyarısında bulundu. Gülay bunun gerekçesini de can güvenliği olarak açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Servisçiler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği servis şoförlerini bilgilendirme toplantısı Uygulama Oteli’nde yapıldı.Antalya Körfez gazetesinin haberine göre, toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Amiri Merter Şarlak, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Gencer, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Milli Eğitim ilçe müdürleri ve çok sayıda servis şoförü katıldı.

ÖNDE MUTLAKA ERKEK ÖĞRENCİ

Servislerde uyulması gereken önemli konulardan birinin öğrencilerin oturuş şekilleri olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Gülay, “Özellikler kız çocuklarımız servisin ön koltuğuna değil arka koltuğuna binecek” uyarısında bulundu. Şoför mahallinin yanındaki koltuğa öğrenci oturması durumunda bunun muhakkak erkek öğrenci olması gerektiğini vurgusunda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü, bu uygulamanın gerekçesinin ise can sağlığı olduğunu kaydetti.

‘SİYASET KONUŞMAYIN’ UYARISI
Servis şoförlerinin yapmaması gereken hususlara da değinen Gülay, şoförlerin öğrencilerle iletişim kurarken hem aileden biri gibi olması gerektiğini, hem de farklı konulara girerek sohbet etmemesi gerektiğini ifade etti. Gülay, “Değişik konularda, siyasi konularda, değişik aktüel konularda çocuklarla sohbet edilmemesini istiyoruz. Çocuklar kendi aralarında sohbetlerini yapsın. Şoför arkadaşımız da aracını güzergahını değiştirmeden, çocukları getirsin götürsün. Bunu üzerine basarak söylüyorum. Bunların böyle olmasını istediğimiz için dillendiriyorum” diye konuştu.

SERVİSLERE KAMERA TAKILACAK

Öğrenci velilerinin servislere kamera takılmasını istediğini kaydeden Gülay, “Veliler bize isteklerini iletiyor. Biz de yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. Okul servislerine kamera takılması talebi velilerden gelen, bizim de uygun bulduğumuz bir istek” diye konuştu. Kamera sisteminin şoförler açısından da faydalı olduğunu söyleyen Gülay, “Her çeşit insan var. İnsanlar iftira atıyorlar. Şoförlerin iftiraya maruz kalmaması için gerekli bir uygulama. Böylece istenmeyen bir durum oluştuğunda siz de kendinizi rahatlıkla savunursunuz” gerekçesini ileri sürdü.

MİLLİ EĞİTİM ONAYLI MÜZİKLER

Okul servislerinde dinlenecek müzik konusunda da Milli Eğitim olarak karar vereceklerinin altını çizen Osman Nuri Gülay, “Öğrenci servise bindikten sonra ne tür müzik dinletileceğinin kararını biz vereceğiz. Çünkü biz size para ödüyoruz, hizmet alıyoruz. O halde bizim söylediğimiz kurallara göre çocuklar yerine ulaşacak” ifadesini kullandı. Gülay’ın konuşmasından sonra, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Gencer ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Amiri Merter Şarlak da birer konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş da, servislerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.