'Serap'ı öldürenler MİT elemanıydı' iddiası Meclis gündeminde

Molotof kokteyli atılan otobüste yaşamını yitiren lise öğrencisi Serap Eser'in ölümünden MİT'in sorumlu olduğu iddiası mahkeme tarafından TBMM'ye soruldu.

DHA

Mahkeme lise öğrencisi Serap Eser davasından ceza alan iki sanığın, aynı otobüsün şoförünü öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, “Yapanlar MİT elemanıydı” şeklindeki açıklamasının incelenmesini ve açıklamanın ihbar kabul edilerek bu konuda işlem yapılıp yapılmadığının TBMM’ye sorulmasına karar verdi. 

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hamit Aksan ile Salman Akpınar, tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) sistemi üzerinden video konferans yöntemiyle duruşma salonuna bağlandı. Duruşmada söz alan sanıklardan Salman Akpınar’ın Avukatı Önder Akçiçek, İdris Naim Şahin’in dile getirdiği iddialarla ilgili olarak diğer sanık Hamit Aksan’ın avukatı Hüseyin Boğatekin’in her iki sanık adına ortak açıklama yapacağını beyan etti. Bunun üzerine söz alan Avukat Hüseyin Boğatekin, İdris Naim Şahin’in dile getirdiği iddialarla ilgili olarak her iki sanık adına şunları söyledi:

“Biz defalarca bu suçun sanıklar tarafından gerçekleştirilmediğini söylemişsek de genç bir bayanın feci şekilde ölmesi nedeniyle devlet bunu bu şekilde kullandı. Sanık Abit Sümer isimli bir kişinin Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan bir yargılamasında, bu kişinin MİT ajanı olup bu olayı da bu kişinin gerçekleştirdiği söylendi. İki gün önce İçişleri Bakanlığı yapmış İdris Naim Şahin bu konuda da bir beyanda bulunmuştur. Biz bu olayları gündeme getirerek hem basın açıklaması hem de suç duyurusunda bulunup, asıl olayla ilgili yeniden yargılama talebinde bulunacağız.”

İDRİS NAİM ŞAHİN NE DEMİŞTİ?
Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin, bir röportajda 2009 yılında meydana gelen ve Serap Eser’in ölümü ile ilgili olarak, “Küçükçekmece’de otobüse molotofkokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotofkokteyli atarak kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisi edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar” demişti.