Selvi, Brunson formülünün bir kez daha kullanılması çağrısı yaptı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazar Abdulkadir Selvi, Brunson formülünün bir benzerinin AB süreci adına Osman Kavala için kullanılması çağrısında bulundu.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Osman Kavala'nın da rahip Brunson gibi serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Brunson'un tahliye edileceğini uzun süredir yazdığını belirten Selvi, "Brunson krizinin en büyük faydası Türkiye’nin tekrar AB gündemine dönmesi oldu. AB açısından öncelikli gündem maddelerinden olan Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Onursal Başkanı Taner Kılıç ile CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasıyla bir ilerleme sağlandı. Şimdi gözler 11 Aralık’ta yapılacak Reform Eylem Grubu toplantısında açıklanacak olan 'Yargı Reformu Stratejisi'ne çevrildi. Ancak orada çözmemiz gereken bir sorun duruyor. İşadamı Osman Kavala’nın tutukluğundan söz ediyorum. Nasıl ki Brunson’ın serbest bırakılmasıyla Türk-Amerikan ilişkilerinde krizi fırsata çevirme imkânı doğdu, aynı şeyi Osman Kavala ile Avrupa Birliği’yle ilişkilerde de yakalayabiliriz. Ancak Osman Kavala hakkında henüz bir iddianame hazırlığı yoktur. Edindiğim izlenime göre uzun bir süre daha olmayacak" ifadelerini kullandı.