Selahattin Demirtaş: Bu açıklama iktidarı kurtarmak gibi algılanıyorsa çok ayıp olur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu açıklama, iktidarı kurtarmak AKP'ye yaranmak gibi algılanıyorsa çok ayıp olur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Antalya'daki temasları sırasında, "HDP-AKP ortak açıklaması"na ilişkin de açıklamada bulundu.

Demirtaş, "Bu açıklama, iktidarı kurtarmak AKP'ye yaranmak gibi algılanıyorsa çok ayıp olur" dedi. 

ANF'de yer alan habere göre, açıklama için "çok kritik bir adımdır" değerlendirmesini yapan Demirtaş, "Türkiye'nin özgürleşmesi ve barış için kritik bir aşamaya geçmiş durumdayız" diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş şöyle konuştu: "Güvenlik paketi ne olacak göreceğiz. Benzer bir tıkanmayla karşılanmasını istemiyoruz. Hükümetin yeni anayasa, demokratikleşme konusunda verdiği sözlerde ilerlemesi gerekiyor. Barıştan uzaklaşalım diye uğraşmıyoruz. Barışı çok istiyoruz. Bu hükümetin pratiğine bağlı. Hükümet yürüttüğü politikalarla, umut vermiyor, barışa zerrece yaklaşmıyor. Uyguladığı politikayla, sokağa koyduğu baskıyla umut vermiyor."
 
Demirtaş, PKK'nin kongresini ne zaman toplayacağı yönündeki bir soru üzerine "10 madde üzerinde genel konsensüs sağlandıktan sonra kongre çağrısı yapılabilir" dedi.