Selahattin Demirtaş: Bizim AKP ile hiçbir uzlaşmamız yoktur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim AKP ile hiçbir uzlaşmamız yoktur. Bizimle uzlaşmak isteyenler temel ilkelerimize bakacaklar" dedi.

Haber Merkezi

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Selahattin Demirtaş, Bülent Arınç'a ve "AKP ile uzlaşma" eleştirilerine yanıt verdi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

60 SARAY PARASI

Cumhurbaşkanının MB Başkanı'nı azarlama ona talimatlar yağdırma laflarından sonra doların yükselişinden dolayı Türkiye’de kur farkından kaynaklı 81 milyar 800 milyon lira özel sektörün borcu artmış durumda. 60 saray parası havaya uçtu gitti. Cumhurbaşkanı bunu bilerek ısrarla yapmaya devam ediyor. Oy alayım ülke umurumda değil anlayışının tezahürüdür bu. Ekonomiden sorumlu bakan istifa intihar noktasına geldi. O akşam başbakana istifasını sunmaya gidiyor ama seçime kadar ikna ediliyor.

AKP İLE UZLAŞMA YOK

Düşünün bir de 400 milletvekili kazanmış. Düşünün bir de başkan olmuş bunlar. Düşünmeyin gerçi böyle bir şey olmayacak…Çok bilinçli bir şekilde bu iddia üzerinden HDP üzerinden kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Bizim AKP ile hiçbir uzlaşmamız yoktur. Bizimle uzlaşmak isteyenler temel ilkelerimize bakacaklar. Biz başkasının ilkesizliği üzerinden yeni yaşam kurmayacağız. Bizi her türlü komployla iftirayla yıpratmaya çalışacaklar. Kendi kirlilikleri çirkinlikleri kapatılamayacak boyutta olduğu için arık çamur at izi kalsın politikası da tutmuyor. Bize saldıranlar artık sadece kendini yıpratıyorlar. Hükümetin her alandaki yanlışını eleştirmek bizim temel misyonumuzdur. Bizim işimiz ana muhalefet görevi yürütmektir. Ve mümkün olduğu ilk anda onu indirip yerine geçmektir.

ARINÇ'A YANIT

Proje partisi olarak gelenler kendi geliş gerekçelerini bize benzetmeye çalışıyorlar. Bir proje hareketi olarak gelen AKP’nin bir proje ile devrilebileceğini düşünüyorlar. Biz bir halk projesiyiz. Biz yeni bir dikta hükümeti yaratmak için HDP’yi iktidara taşımak istemiyoruz. Katılımcı bir iktidarı halk iktidarına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bizim yeni saraylara ihtiyacımız yok. Bizim emekçi iktidarına ihtiyacımız var. Yüreğiniz sizi nereye götürüyorsa oraya doğru gidin. Orası doğru yoldur.