Selahattin Demirtaş: Arınç'ın tahrikleriyle bu iş yürümüyor, istifa etsin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bülent Arınç'ın 'çözüm süreci bitsin' diye elinden geleni yaptığını belirtirken “Barış sürecine bu kadar tahammülsüzse kendisine istifa etmesini tavsiye ederim. Ya hükümet sözcülüğünden ya da bakanlıktan ayrılsın. Kendisinin tahrikleriyle bu iş yürümüyor" dedi.

DHA

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Antalya'da çoğunluğunu iş adamlarının oluşturduğu 'Antalya Kahvaltı Grubu'yla, Ramada Plaza Otel'deki kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı öncesi gazetecilerin soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş, barajı aşmak üzere olduklarını söyledi, “Oyumuz barajın sınırında artı eksi 1 olabilir" dedi.

Demirtaş, “Türkiye'nin barışı HDP'den ve AKP'den kıymetlidir. Hükümet sözcüsünden bunu bekliyoruz. Gayriciddi yaklaşımları bırakmasında fayda var. Barışı ve çözüm sürecini desteklemeyen bir Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olabilir mi? Resmen olay bitsin diye elinden geleni yapıyor. Barış sürecine bu kadar tahammülsüzse kendisine istifa etmesini tavsiye ederim. Ya hükümet sözcülüğünden ya da bakanlıktan ayrılsın. Kendisinin tahrikleriyle bu iş yürümüyor. Zorlanıyoruz doğrusu" şeklinde konuştu.