Şehir Hatları o vapurları geri çekiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kullanıma soktuğu yeni vapurlar tepki çekince aynı seriden vapur üretilmemesi kararlaştırıldı.

Şehir Hatları'nın 28 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren yeni "double ended" tipi yolcu gemileri yurttaşlar ve denizciler tarafından beğenilmeyince hizmette olan 4 geminin haricinde yapılacak 6 yeni geminin bu seriye benzemeyeceği öğrenildi. 

DHA'nın haberine göre, söz konusu vapurların lodoslu havalarda iskeleye yanaşmasının sıkıntılı olacağı, dalgalı denizde de çok sallantı yaşandığı, gemilerin hızlı ve manevra kabiliyetinin iyi olduğu ancak vatandaşın ısınamadığı tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da olumsuz baktığı öğrenilen gemilerin aynı tipte 10'a tamamlanması durduruldu. Kadir Topbaş'ın geri kalan 6 geminin bunlara benzemeyen ve vatandaşın benimseyebileceği tasarımla yapılmasını istediği öğrenildi.

Türk gemi mühendislerinin tasarladığı ve Yalova'da üretimi gerçekleştirilen double ended (çift çıkışlı, iki yönde haraket edebilen) yeni vapurları İstanbullular tarafından sevilmediği gibi sosyal medyada günlerce eleştiri konusu olmuştu.