Sedat Peker’den kan donduran Özgecan mesajı

Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili şahsi sitesinden yayımladığı mesajlarla adından söz ettiren Sedat Peker, bugün de “adalet anlayışını” örneklerle anlatmayı sürdürdü. Peker, itiraf niteliğindeki mesajının sonunda soruşturma açmaya kalkacak birileri çıkması halinde boşuna uğraşacağını, işlediği suçun zamanaşımına uğradığını söyledi.

Çete lideri Sedat Peker, Özgecan Aslan cinayeti sonrasında web sitesinden paylaştığı mesajlarla adından söz ettirmeye bugün de devam etti. İki gündür konuyla ilgili yayınladığı mesajlarda “adalet anlayışı”nı da betimleyen Peker, son mesajında cinayetle sonuçlanmış cinsel suçlarda idam cezası uygulanmasını istedi.

ORGENERALE VERİLEN HİZMET

Peker’in bu mesajı vermek için anlattığı olay ise kan donduran cinsten. İtiraf niteliğindeki açıklama, Peker'in bir orgenerale verdiği hizmetle ilgili anlatımı hakkında. 

1994 veya 1995 senesinde dönemin “en kudretli bir-iki orgeneralinden biri” kendisine başvurduğunu söyleyen Peker, şöyle devam ediyor:

1994 veya 95 senelerinde (o tarihlerde çok yakın görüştüğüm) bir dostumla sohbetimizde o dönemin en kudretli bir-iki orgeneralinden birinin (daha önceden kendisini tanıdığım bir paşa) benden geçmişteki yaverinin kızının başına gelen bir konudan dolayı yardımcı olmamı istediğini iletti. Bu notu ileten dostumuzla beraber bahsi geçen orgenerali arayarak konuyla ilgileneceğimi söyleyip, saygılarımı ileterek, telefonu kapattım.

‘KISASA KISAS’ HUKUKU

Konuyla ilgil Atilla Peker’i görevlendirdiğini söyleyen Sedat Peker,  çetesinin orgeneralin isteği üzerine yaptıklarını da ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Peker’in mesajındaki o bölüm şu şekilde:

Biraderim bu şahısı o günün şartlarıyla kendi metotlarını kullanarak, ikna edip, resimleri ele geçirmiş(Negatiflerini de almayı unutmamış). Kadına zorla tecavüz ederken, 3. bir kişiye yani arkadaşına resimleri çektirdiği içinde haliyle daha çok sinirlenmişler. Bu sebeple davranışları maalesef ki daha sert ve kanlı olmuş.

Bedava cinsel ilişkiye girmek için eski karısına bunları reva görenin aynı duyguyu yaşaması içinde adama buraya yazsam herkese çok enteresan gelecek şeyler yaparak, resimlerini de çekip, bana getirdiler. Önce bayanın resimlerini bakmadan zarfın ağzını kapatarak, kendisine yolladım. Adamın olduğu resimler tabi ki çok korkunçtu. Yerde yatan çıplak bir adam ve her tarafı kan revan içinde. Ben bu resimlerinde bayana gitmesini istemiştim. Çünkü ruh sağlığı yaşadıklarından dolayı çok bozulmuştu.

Hiç değilse biraz yüreği soğusun istemiştim. Ancak arkadaşlar yanlış anlayarak, Paşa ile ortak dostumuz olan beye verip, resimleri yanlışlıkla Paşaya yollamışlar. Sayın Paşa, yaşının büyük olması ve resimlerdeki görüntünün çok vahşi olmasından dolayı önce biraz rahatsızlık geçirerek sandalyesine oturmuş, ancak sonrasında kendine gelince bana telefon açtı. Sedat Bey, ben bu adama engel olmak için kanunun her maddesini uygulatmaya çalıştım. Ancak hiçbir işe yaramadı (Kendisi çok beyefendi bir insan olduğu için bana Reis bey diye hitap ederdi). Reis bey, bence bu tip insanlara uygulanması gereken ceza işte böyle olmalıdır demişti.

ZAMANAŞIMINA GÜVENMİŞ

Peker, orgeneralin hizmetinden memnun kaldığını da eklediği itiraf niteliğindeki mesajını neden yayımladığı konusunda da şunları söylüyor:

Bu haberi okuduktan sonra başıma iş açmayı düşünen benden hoşlanmayan devlet görevlileri olabilir. Onlara söyleyeceğim hiç boşuna zahmet etmemeleridir. Çünkü olayın meydana geldiği tarih, 1995 yılıydı. O zamanki kanunlara göre yapılan eylemin zaman aşımı 7,5 seneydi. Aradan geçen 20 senede kanunlarımıza göre cinayet suçu dahil tüm suçlar zaman aşımına uğruyor (Gördüğünüz gibi en az bir avukat kadar kanunları da artık ezberledim).

Peker, itiraflarının ardından tecavüz suçlarında idam cezası getirilmesini savunuyor.