Seçim yasakları öncesi son anket: AKP geriliyor, HDP barajı aşıyor

Murat Gezici ve ekibinin seçim yasakları öncesi son anketinden çıkan sonuçlara göre, AKP yüzde 40'ın altına düşerken, HDP barajı geçiyor.

Gezici Araştırma şirketi Mayıs sonu 2015 anket sonuçları yayımlandı.

Yurt gazetesinin haberi şöyle: 

K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı 1. ve 2. tur seçimlerini tek bilen, Türkiye 30 Mart yerel seçimlerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en yakın bilen ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranını % 24 olarak ifade eden (resmi rakam halkın % 26’sı sandığa gitmedi) tek firma  olan objektif Gezici Araştırma şirketi Mayıs sonu 2015 anket sonuçları yayımlandı. 

Araştırmanın Künyesi:

23 – 24 Mayıs 2015 tarihlerinde çalışma yapılmış, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 189 ilçede bunlara bağlı 192 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4.860 katılımcıyla, hanede Kantitatif Araştırma / yüz yüze görüşme metoduyla TÜRKİYE’de bir ilke imza atarak temsili sandık kurarak seçmene sandık başında oy kullandırmıştır aynı zamanda ankette yapılmıştır. Bu çalışma aylık kamuoyu yoklaması amacıyla yapmıştır. Anket çalışmasında dijital araç gereçler kullanılmıştır. Örneklemin seçilmesinde, tesadüfü örnekleme yönteminden tabakalı örnekleme yöntemi kullanılıp, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir. Araştırmanın hata payı güven aralığı sınırları içerisinde % 1,5’dir.