Seçim öncesi üç bakanın attığı hastane temeli kayboldu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, seçimden 17 gün önce İzmit'te attıkları Şehir Hastanesi temeli "yok" oldu.

Kocaeli'de AKP'li iki bakanın katılımıyla atılan Şehir Hastanesi'nin temeli ortadan "kayboldu".  

DHA'nın haberine göre, daha önce askeri alan olduğu için "cephanelik" olarak bilinen bin dönümlük alanda, yap-işlet-devret modeli ile 350 milyon avro harcamayla şehir hastane kurulacağı açıklandı. 25 yıl süreyle anlaşma yapılan iki firma tarafından işletileceği belirtilen alanda 491 yataklı Bölge Hastanesi, 117 yataklı Onkoloji Hastanesi, 247 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 125 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer alacağı toplam 1.180 yataklı kampusun temeli de 20 Mayıs’ta atılmıştı.

İKİ BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ KATILDI
Temel atma törenine Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kampusa adının verileceği açıklanan bir süre önce Milli Savunma Bakanlığı’na atanan Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü ve Türkerler Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de katıldı.

SEÇİM BİTTİ TEMEL KAYBOLDU

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tabelası halen duran hastane kompeksi alanına giderek temeli ararken şunları söyledi: 

“Seçimden 17 gün önce burada bir temel attılar. Biz de bugün merak edip çalışmaları yerinde izlemek için geldik. Ama maalesef temeli bulamadık. Uzun bir araştırmalar yaptık. Temel yok. 3-5 iş makinesi 3-5 konteyner koymuşlar ve tamamen iş makinelerin de durduğu yerde lastikleri patlamış ve tamamen halkı aldatmaca ve seçime yönelik plan yapmışlar. Biz bunu söylememize rağmen başka açılışlarda yaptıkları gibi bu şehir hastanesini de vatandaşı kandırmak için temel attılar."

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: BİLMİYORUM

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, bir süre önce kendisinin de buraya gittiğinde temeli göremediğini, temel atılan yerin üzerinin kapatılıp düzleştirildiğini, kendilerinin temas halinde olduğu şirket yetkilisine de ulaşamadığını belirtti.

Durmaz, şunları söyledi: "Şirket niye durdurdu, temel niye kapatıldı, ben de bilmiyorum. Ancak neticede ortaya konulmuş bir irade ve teminat var. Şirketler bu teminata imza atmış. Vazgeçtikleri takdirde çok büyük teminat öder. Ayrıca aynı şirket Ankara ve İzmir’de de benzer proje yapacak. Kocaeli’deki onlardan daha küçük. Temelin üzerinin kapatılması da durduruldu anlamına gelmiyor.”