SBF'de bir tuhaf kadro ilanı: Herkes kadro beklerken, 'akrabaya' kadro geldi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne KHK'ler sonrası uzun süredir kadro kısıtı uygulanırken, şimdi bir rektörlük 'akrabası' için kadro açıldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat Bölümü bünyesindeki İktisat Tarihi Anabilim Dalı, doktor öğretim üyesi kadrosu ilanı verdi.

AKP'nin çıkardığı KHK'lerle birçok akademisyenin görevinden alındığı Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne uzun süre sonra verilen bu kadro dikkat çekti.

Kadro kriteri olarak "İktisat Tarihi Anabilim Dalı'nda doktoralı olmak" şartı konulurken, fakültede böyle bir isim bulunmuyor.

Bu kadroya sadece iki ismin başvurduğu öğrenilirken, bu isimlerden biri Ceran Arslan Olcay oldu.

Ankara Üniversitesi'nde daha önce şimdiki rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ile birlikte rektör yardımcılığı yapan Prof. Dr. Ramazan Arslan'ın kızı olan Ceran Arslan, Avrupa Birliği ve Tarım Politikaları üzerinde çalışan bir isim.

İktisat tarihi bir yana, herhangi bir tarih alanında dereceye sahip olmayan, bu alanlarda herhangi yayın da yapmayan Arslan için bu kadronun özel olarak açıldığı belirtiliyor.

Üniversite kaynaklarından gelen bilgiye göre, Rektörlük, Ceran Arslan Olcay'ın kadroya alınması için, bölüm öğretim üyelerinden "ricada" bulunuyor.