Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreni bugün

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda rehin alınan ve polis operasyonu sonrası hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'nde öğlen kılınacak cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Kiraz'ın cenazesi bugün saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılacak törenin ardından Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TÖRENE BAŞBAKAN DA KATILACAK

Kiraz'ın cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı öğrenildi.

ADLİYEDEKİ TÖREN İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI 

Savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün saat 11.00’da  Çağlayan'daki İstanbul Adalet Saray'nın Adli Binası’nda anma töreni düzenlenecek. Vatandaşların giriş çıkış yaptığı C blokta düzenlenecek olan tören öncesi adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış C blok saat 09.00’dan sonra giriş çıkışa kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmadı.Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, belediye otobüsleri, olay yeri inceleme ekibi ve zırhlı araçlar bekletiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.

OLAY YERİ İNCELEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, olayın yaşandığı savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasındaki incelemeleri ise sürüyor.