Sansürcü komisyon üyesinin istifası istendi

Yolsuzluk operasyonuyla ilgili getirilen yayın yasağı kararının mimarı olan AKP'li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün istifası istendi.

Dört eski bakanın adının karıştığı yolsuzlukla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı AKP'li Hakkı Köylü'nün bu görevden istifası istendi.

CHP'li komisyon üyeleri Köylü'nün istifa etmesi için başvuruda bulundu. Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:

Komisyon Başkanı Anayasayı ayaklar altına almıştır. Tarafsız bir soruşturma yapmayacağını ortaya koymuştur. Komisyon Başkanının hukuk tanımayan, iddiaların üstünü örtmeye yönelik tutumu ilk değil. Tek başına bir imza ile savcılıktan yayın yasağı talebinde bulunmuştur. Yargının yasamaya müdahale etmesini amaçlayan bir işlemdir. Komisyon Başkanı yargıdan, yasamada yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili müdahalede bulunulmasını istemiş, hakimde müdahalede bulunmuştur. Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı, komisyon başkanlığından istifa etmelidir, bu soruşturmaya gölge düşmüştür.