Salih ve Sinan Tekinalp cinayetlerinin duruşmasına ailesinden çağrı

19 Ekim'de uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden eski Suruç Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp'in ailesi kamuoyunu Cuma günü yapılacak duruşmayı izlemeye çağırdı. Salih ve Sinan Tekinalp, İranlı gazeteci Serena Shim'in şüpheli bir biçimde hayatını kaybettiği yerde saldırıya uğramıştı.

Cuma Kayabaşı- soL

Uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi eski Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve veteriner oğlu Sinan Tekinalp'in davası 3 Temmuz'da görülecek. Tekinalp ailesi  kamuoyunu cinayetlerin takipçisi olmak için Cuma günü saat 09.30’da Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek duruşmaya çağırdı.

İRANLI GAZETECİ DE AYNI YERDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Salih ve Sinan Tekinalp'in Aligör yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamlarını yitirmelerinin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen suikastin aydınlatılmaması ve suikaste adı karışan Mehmet Dal'ın çelişkili ifadeleri, Salih Tekinalp ve oğlunun ölümünde başka hesapların olduğu kanısını güçlendiriyor. 19 Ekim 2014 tarihinde 16.00 sularında gerçekleşen suikastten bir saat önce, MİT tarafından tehdit edildiği açıklanan İran'ın İngilizce yapan Press Tv muhabiri Serena Shim de yine Aligör civarında bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

soL’a konuşan Aliye Tekinalp, IŞİD'in  Kobane saldırısı sürecinde sınır bölgesi Suraç'ta güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olmasına, Suruç'a giden tüm yollardaki kontrol noktalarına ve mobese kameralarına rağmen dört ay arayla iki kez suikaste uğrayan ve ikincisinden kurtulamayan Salih Tekinalp ve suikast sırasında aynı arabada bulunan Sinan Tekinalp cinayetlerinin üzerinin örtülmeye çalışıldığına vurgu yaptı. 

Salih Tekinalp'in oğlu, Avukat Cihan Tekinalp ise cinayetle ilgili soru işaretlerinin devam ettiğini ve “Binlerce jandarmanın, polisin, yol boyunca kameraların olduğu bir yerde bu cinayetin işlenmesinin ve tek bir görüntüye ulaşılamamasının izah edilebilir bir yanının bulunmadığını” belirterek sürecin hızlandırılmamasının suikastlerin aydınlatılmasının önüne geçtiğini ve kamouyundan gizlenen şeylerin açığa çıkarılması için duyarlı herkesin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

SALİH TEKİNALP KİMDİR?

Salih Tekinalp 1970'lerde Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu-MB saflarında yer almış, ayrışma sürecinde Türkiye Komünist Emek Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi bileşik yapısında görevler almış biri.

1994'te SHP çatısında Suruç Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyarak seçimleri kazanan Tekinalp, bağımsız girdiği seçimlerde de önemli sayıda oya ulaşmıştı. Tekinalp son yerel seçimlerde ise BDP'ye desteğini açıklamıştı.