Salih Müslim: Türkiye Rojava'ya ancak NATO kararıyla girebilir

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin Rojava'ya ancak NATO kararıyla girebileceğini söyleyerek "Saldırı başka yerden gelirse de buna direniriz" dedi.

TSK'nın Suriye'ye askeri operasyon düzenleyeceği iddiaları üzerine Milliyet'e konuşan PYD Eşbaşkanı Müslim, "Sınır ötesi bir harekât olursa NATO kararı gerektirir. Bu nedenle askerin tutumu doğrudur. Türkiye öyle bir girişimde bulunursa bu demektir ki NATO'nun kararıdır. NATO kararı olursa çok şey değişir. İlgili taraflar en büyük devletler bu işe karışır" dedi.

'ORASI NATO'NUN DA SINIRI'

"Büyük devletlerin yetkilileri ile konuştuk. Bu korkuları vardı. Şöyle söylediler; 'Orası yalnız sizin ve Türkiye'nin sınırı değil, NATO'nun sınırıdır.' Açıkça bana söylediler. Öyle bir şey olursa, sınır ötesi bir harekât olursa NATO kararı gerektirir" diyen Müslim, "Ordu Suriye'ye girerse, Rojava'ya geçerse PYD olarak nasıl bir tutum alırsınız" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bugüne kadar bölgemize, köylerimize rejimden, DAEŞ'den veya herhangi bir güçten gelen saldırılar karşısında durduk. Başka yerden gelirse de buna direniriz" yanıtı verdi.

'AKDENİZ'E AÇILMA DÜŞÜNCEMİZ YOK'

Müslim, "Rojava bölgesinde Kürt devleti kuracağınız ve Akdeniz'e açılacağınız iddiaları doğru mu" sorusunu da "Suriye'nin sınırları içinde halkımızı, insanlarımızı demokrasi içinde yaşatmak istiyoruz. Böyle yalan dolan korkularla bazı kararlar almak çok yanlış olur. Öyle bir düşüncemiz ne pratikte oldu ne de açıklaması yapıldı. Başkalarının planları varsa da buna alet olmayız" diye yanıtladı.