Sakarya Cezaevi'nde şarap yapan mahkumlar alkol komasına girdi

Sakarya L Tipi Cezaevi’nde verilen üzümlerin suyunu ekmekle mayalayıp şarap yapıp içen mahkumlar hastanelik oldu.

Sakarya L Tipi Cezaevi’nde çeşitli suçlardan yatan 6 mahkum, cezaevinde yemeleri için verilen üzümün suyunu sıkıp ekmek parçalarıyla mayalayarak şaraba dönüştürdü. Yaptıkları şarabı içen mahkumlar bir süre sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre, hastanede bir süre tedavi edilen 6 mahkum daha sonra cezaevine götürüldü. Ancak sonra bu hükümlülerin alkol zehirlenmesinden rahatsızlandıkları bildirilince cezaevi yetkililileri şaşkına döndü.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan mahkumların 30 ile 130 promil alkollü çıktığı anlaşıldı. 

BİDONDA 1 YIL BEKLETMİŞLER

Sakarya L Tipi Cezaevi Müdürlüğü olay sonrasında yaptığı incelemede, alkolden zehirlenen 6 hükümlünün kendilerine öğle ve akşam öğünlerinde verilen üzümleri yemeyerek sakladıklarını, daha sonra suyunu sıkıp bidonda beklettikten sonra ekmek parçalarını da maya olarak kullanıp şaraba dönüştürdüklerini belirledi.

Mahkumların yaklaşık bir yıl bidonda sakladıkları bu sıvıyı içince de fenalaştıkları tespit edildi. Açılan soruşturma sonunda, mahkumların da bu yönde ifade verdikleri belirlendi.

Sakarya Cezaevi Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapmazken, Sakarya Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı bildirildi.