Sahte 'danışman', İstanbul'un lüks otellerinde kaldı: Faturayı bakanlığa kestirdi

Kendisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda danışman olarak tanıtıp İstanbul’daki 6 lüks otelin kral dairelerinde kalan Mustafa Serer “Faturayı bakanlığa gönderin” dedi. "Kral" hayatı, pahalı içki siparişiyle biten Mustafa Serer'i, polis gözaltına aldı.

20 gün önce İstanbul’a gelen Mustafa Serer isimli bilgisayar programcısı, TBMM adına düzenlediği mail adresiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına lüks otellere mail göndermeye başladı. Serer kendisini "bakan danışmanı" olarak tanıttı, bu otellerde kendi adına yer ayırttı, faturanın da bakanlığa gönderilmesini istedi. İlk cevap Bakırköy’deki lüks bir otelden geldi. Serer de mail’de belirttiği tarihlerde otelin kral dairesinde kaldı. Otelden ayrılırken, pahalı içkiler, bornoz, terlik, sabundan, kreme kadar ne varsa alan Serer, odada bulunan mini barı da boşaltmayı ihmal etmedi. Aldığı içkileri yarı fiyatına tekel bayilerine sattı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Mustafa Serer, Şişli ve Beşiktaş’taki lüks otellerin kral dairelerinde de kaldı. Bu otellerden de aldığı içki ve eşyaları bir otelin otoparkına park ettiği ticari aracına koyan Serer, fırsat buldukça da içkileri satmaya devam etti.

PAHALI İÇKİ SİPARİŞ ETTİ: DİKKAT ÇEKTİ
Mustafa Serer, son olarak 3 gün önce Şişli’de lüks bir otele yerleşen Serer'in bir otel görevlisine verdiği pahalı içki siparişi, otel yetkilileri tarafından süpheyle karşılandı. Otel yetkililerinin yaptığı araştırmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Mustafa Serer adında bir danışman olmadığının anlaşılması üzerine yaşanan olay polise bildirildi.

İhbar üzerine harekete geçen, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri otele gelerek Serer’i gözaltına aldı.

Polise verdiği ifadede “20 gün önce İstanbul’a geldim. Kalacak evim olmadığı için 2 gün aracımda yattım. Aracım arızalandı. 2 gün aracın kaskosundan yararlanarak otelde kaldım. Param olmadığı için kalacak yer bulamadım. Daha önceden lüks hayat yaşadığım için sokakta kalmak istemedim. TBMM’de çalışan arkadaşlarım vardı. Onlar milletvekillerine otel ayarlıyordu. Bu yöntem aklıma geldi. Bu şekilde 6 otelde kaldım. Çok pişmanım.” diyen, Serer, polislere kaldığı otellerin ismini ve listesini verdikten sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı