Sağlık Bakanı: 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralı

Ankara Kızılay'da 27 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı saldırının ardından toplanan güvenlik zirvesi sona erdi.

Ankara Kızılay'da resmi açıklamaya göre 27 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı saldırının ardından toplanan güvenlik zirvesi sona erdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ güvenlik zirvesinin ardından açıklama yaptı. Efkan Ala, "Bu saldırı sonucunda yapılan tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmış, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen bitirilip tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelendirilir" dedi.

Bakan Ala, şunları söyledi:

Ankara'da, Kızılay'da, otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde, patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir.

Bu terörist saldırıyı yapanları milletçe lanetliyoruz, bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır.

Bu saldırı sonucunda yapılan tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmış, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen bitirilip tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelendirilir. Kesin kanaate varıldıktan sonra, bulgular tamamlandıktan sonra saldırganı açıklayacağız. Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. 

Sağlık Bakanı'nın açıklamaları şu şekilde:

Şuanda hastanelerde 125 hastamızın 19'unun durumu ağır, 7 hastamız ameliyatta. Ciddiyeti olan 19 vakamız var. Belki 1-2 gün süresince tedavisi sürecek hastalarımız da olacaktır. Olayın ilk anından itibaren yaklaşık olaydan 1,5-2 dakika sonra 112 ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundular . 24 hastanede yaralılar sevk edildi şuanda 14 hastanede yaralılar bulunuyor. Olay yerinde ölen sayısının 30 olduğu, hastanelerimizle birlikte vefat eden sayının 4 vatandaşımızı kaybettik. 30 kişiden en az 1 ya da 2'sinin araç içerisindeki kişi olduğu değerlendirilecektir. Olay yerinde 30 vefat var. 30 kişi olay yerinde 4'ü ise hastanelerde olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetti.