Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama: 1'i ağır 2 yaralı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron kısmında henüz sebebi bilinmeyen bir patlama oldu. Patlamada 2 kişi yaralandı.

GÜNCELLEME 05:20
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin olarak Pegasus'tan bir açıklama geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir" denildi.


GÜNCELLEME 05:00
Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı. Yaralanan 2 söz konusu kişi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Yamaç'ın, durumunun ağır olduğu öğrenildi.

AA'daki habere göre, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı. Polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Patlamanın nedeni araştırılıyor.


İddiaya göre, patlama, pistteki bir uçağın yakınlarında, saat 02.15 sıralarında gerçekleşti. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı. Yaralılar Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

CHA'daki habere göre, çok sayıda polis ekibi Sabiha Gökçen Havalimanı çevresinde teyakkuza geçti. Polis, havalimanına giren ve çıkan tüm araçlarda arama yapıyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin pistte bulunduğu ve çevrede delil araştırması yaptığı öğrenildi. 

Olay yerinden ilk fotoğraf: