Rusya'nın tur iptalleri sorulan Binali Yıldırım: Dünyada 8 milyar insan var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; Rusya'nın tur iptallerinin sorulması üzerine "Dünyada 8 milyar insan yaşıyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk F-16'sının Rus jetini vurmasının ardından iki ülke arasında yaşanan gerilim ve turizm şirketlerinin düzenlediği turların iptallerinin sorulması üzerine; "Tur iptalleri, ağır savaş şartlarının yaşandığı durumlarda bile olmadı" dedi.

"Rusya'yla aramız biraz limoni" diyen Yıldırım; "Tur iptalleri, geçmiş dönemlerde daha ağır savaş şartları yaşandığı durumlarda bile olmadı. Bu şartlar altında da olacağını asla düşünmüyoruz. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılsa bile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak tedbirlerini alırız, geçmişte de aldık" ifadelerini kullandı.

‘8 MİLYAR İNSAN VAR'

Dünyada yaklaşık 8 milyar insan yaşadığını anımsatan Yıldırım, bir kısmının geçici olarak Türkiye'ye gelmesini caydıracak azmettirenler olsa da tüm dünyayı Türkiye'ye gitmeme konusunda hiç kimsenin ikna edemeyeceğini, Türkiye'nin tarih, kültür ve tatil imkânları bakımından dünyanın en sayılı ülkelerdekinden biri olduğunu söyledi.