RTÜK'te kavga çıktı

RTÜK'ün bugünkü toplantısında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine RTÜK Başkanı Davut Dursun güvenliği çağırdı ve CHP'li üyeleri dışarı atmakla tehdit etti.

soL Haber Merkezi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bugünkü toplantısında RTÜK üyelerine kurul tarafından verilen cezalar nedeniyle çıkan sert tartışmalar kavgaya dönüştü. Bunun üzerine RTÜK Başkanı Davut Dursun girilmesi yasak olan salona özel güvenlikçileri çağırdı.

Kanal A'da Mustafa Kemal Atatürk'e edilen hakaretler nedeniyle kanalın ceza alması yönünde girişimlerde bulunan CHP'li kurul üyeleri Süleyman Demirkan ile Ali Öztunç daha sonra RTÜK tarafından cezalandırılmıştı. Öztunç’a, RTÜK hakkında haksız ve asılsız suçlamalarda bulunma, kurul üyelerini küçük düşürme ve karara bağlanmamış raporlarla ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığı gerekçesiyle “kınama” cezası; Demirkan hakkında ise “Üst Kurul çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verdiği ve RTÜK üyelerini küçük düşürücü ifadeler kullandığı” için “uyarı” cezası verilmişti. MHP ve HDP’li üyeler, “bu tiyatronun figüranı olmayız” diyerek toplantıyı terk etmişti.

Bugün yapılan toplantıya da RTÜK'ün CHP'li üyelerine verilen cezalar damgasını vurdu. Kurulda sert bir tartışmanın çıkması ve tartışmanın büyümesi üzerine RTÜK Başkanı Dursun, özel kalemini arayarak güvenliğin gönderilmesini istedi. Muhalif üyeler, “Salona üst kurul üyelerinden başka kimse giremez” diye tepki gösterirken Dursun, CHP’li iki üyeyi kastederek, “İkisini dışarı aldıracağım” dedi. Özel güvenlikçilerin salon içine girmesi ile gerilim düşerken, güvenlikçiler olaya müdahale etmeden dışarı çıktı. Bu sırada polis kurum önüne gelerek önlem aldı. Gerilimin artması ile ara verilen üst kurul toplantısına daha sonra yeniden devam edildiği belirtildi.