Rekabet Kurulu'ndan Google'a 93 milyon lira para cezası

Rekabet Kurulu, Google'a 93 milyon lira para cezası verdi. Cezanın, 'hâkim durumun kötüye kullanılması' gerekçesiyle verildiği açıklandı.

Rekabet Kurulu, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’ye yönelik soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Rekabet Kurulu, 93 milyon lira idari para cezası kesilmesine karar verildiğini duyurdu. Cezanın, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un “Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması” maddesi kapsamında verildiği belirtti.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün mobil işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve anılan ekonomik bütünlük ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verildi.”