Rahibe suikastten tutuklanmıştı: Antalya'da iki ölüm

Antalya'da 2007 yılında Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaparken yakalanan 31 yaşındaki Murat Tabuk ve arkadaşı 22 yaşındaki Murat Yavuz, Alanya'da bir otomobilde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

DHA

Alanya'dan saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası'na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır vaziyette duran 33 L 4852 plakalı aracın yanına gidenler, otomobil içerisinde iki kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişinin otomobilde başlarına tabancayla birer el ateş edildiğini belirledi. Sürücü koltuğundaki cesedin bir barda güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Yavuz, yolcu koltuğundaki cesedin ise işsiz Murat Tabuk'a ait olduğu anlaşıldı. Otomobilde ve çevrede yapılan incelemelerde olayın otomobilin seyir halindeyken gerçekleştiği belirlendi. Otomobil içerisinde 2 boş kovan bulunurken dışarıda ise bir tabanca mermisi bulundu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un cenazeleri Alanya Belediye Mezarlığı morguna götürülürken, otomobil incelenmek üzere emniyete ait otoparka çekildi.

Ölenlerden Murat Tabuk'un, 2007 yılında Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaparken yakalandığı ve bir süre cezaevinde kaldığı ortaya çıktı. Jandarma çifte cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.