Rabia Teyze'den Bakana sert yanıt: "Benim asfalyamı attırmasınlar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun "Önüne gelen meşhur olmak için dozerin önüne çıkıyor" sözlerine Rabia Özcan'dan sert yanıt geldi. Özcan bakana "Benim asfalyamı attırmasınlar" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre Yeşil Yol projesine karşı verilen mücadeleye ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu mücadelenin simge isimlerinden Rabia Özcan için “Her önüne gelen çıkıyor bir yere meşhur olmak için, dozerin önüne geliyor” dedi. Rabia Özcan ise Eroğlu’nun sözlerine “Ne diyorsun sen? Halkım ben ne PKK’si. Ben toprağımın mücadelesindeyim ne ünü ne şöhreti. Benim asfalyalarımı attırmasınlar (sigortamı attırmasınlar)” diye yanıt verdi.

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi’ne karşı mücadele edenlere yönelik AKP kanadından her gün bir sözlü saldırı gelmeye devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Soylu önceki gün yaptığı açıklamada Yeşil Yol projesine karşı bölge halkının doğa kıyımı gerekçesiyle yürüttüğü mücadeleyi "PKK ve KCK’nin bölgeye sızma çalışması" olarak değerlendirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da dün Yeşil Yol projesine karşı ‘doğa kıyımı’ gerekçesiyle mücadele edenlerin, yaylalara ev inşa edenler olduğunu öne sürdü. Eroğlu, Yeşil Yol karşıtı mücadelenin simgesi haline gelen Rizeli Rabia Özcan için de isim vermeden, “Orada birisi çıkıyor, bilmem ne dayı, bilmem ne teyze, bilmem ne abla. Böyle şey olmaz. Her önüne gelen çıkıyor bir yere meşhur olmak için, dozerin önüne geliyor” ifadelerini kullandı.

'YAYLAMI YEM ETMEM'

Kendilerine “3-5 çapulcu” diyen valiye karşı Rabia Özcan, “Biz çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz. Vali, kaymakam kimdir? Ben, ben, ben, halkım ben” diye isyan etmesiyle hafızalara kazınmıştı. Özcan siyasilerin açıklamalarına şöyle yanıt verdi: “Defalarca dedim bu toprak benim toprağım. Ben bunun mücadelesini vermeyeceğim de kim verecek. Ben toprağımın mücadelesindeyim, ne ünü ne şöhreti. Kimseden korkmuyorum. İstediklerini desinler. Umurumda değil. Biri diyor PKK bilmem ne öbürü diyor ün. Bu ne; siz onların peşindesiniz ben değil. Ben kimsenin sözünü işitmem. Ben hayvanlarımı otlatacağım yaylayı asıl 3-5 çıkarcıya yem etmem. Beni isterlerse assınlar, istediklerini söylesinler ben mücadelemden dönmem.”

VALİYE RET

Özcan geçen Şeker Bayramı için valinin kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu belirterek şunları da ekledi: “Bayramlaşmaya gelecekmiş. Direnişçiler olmasın sadece Rabia Ana’nın ailesi olsun. Olur mu öyle şey? Biz birlikte mücadele verdik. Bayramı mübarek olsun ama gelmesin dedim. Bayram tebriğini iletti, aldım. İşte o kadar.”