Profesörden 'Budist Tapınağı' isteyen İTÜ'lülere: Paçalarından ahlaksızlık dökülüyor

Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Atilla Yayla, İTÜ'de "Budist Tapınağı" için imza veren 18 bin öğrenciye "Paçalarından saygısızlık ve ahlaksızlık dökülüyor" dedi.

İktidarın sesi Yeni Şafak'IN yazarı Prof. Dr. Atilla Yayla, kampüste "Budist Tapınağı" için 18 bin imza toplayan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri için "Paçalarından saygısızlık ve ahlaksızlık dökülüyor" dedi.

Aynı zamanda Liberal Düşünce Topluluğu kurucularından Prof. Dr. Yayla, "Budizm, İslam ve din özgürlüğü" başlıklı bugünkü yazısında, "Budist tapınağı" kampanyasını düzenleyen öğrencilerin tavrının akla, vicdana, toplumsal realiteye ve din özgürlüğüne aykırı olduğunu savundu. 

Atilla Yayla, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

“Kampüste ibadethaneye yer olmadığı iddiası, kaba bir 19. Yüzyıl pozitivizminin hortlamış hâli. Budist tapınağı açılsın diye dilekçe verenler zekice bir eylem yaptıklarını sanıyorlar ama davranışlarının paçasından saygısızlık ve ahlâksızlık dökülüyor. İTÜ’deki Budist Tapınağı talebinin toplumsal bir temeli olmadığını, yani böyle bir ihtiyaç bulunmadığını biliyoruz. Fiilî bir ihtiyacı hayali bir ihtiyaçla geçersiz kılmaya çalışmak ahlâksız bir tavır. Üstelik İslam dininin özelliklerinden habersizliği veya bu özelliklere karşı vurdumduymazlığı da yansıtıyor."

KAMPÜSE CAMİ

İTÜ rektörü Mehmet Karaca, kampüse cami yapılacağını, talep gelirse sinagog da açabileceklerini söylemişti. Bunun üzerine İTÜ'lü öğrenciler "Kampüste ‘Budist tapınağı’ istiyoruz"  kampanyasına başlamış, altı günde 18 binden fazla imza toplanmıştı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de kampüse "Jedi tapınağı" inşa edilmesi için kampanya başlatmıştı.